Beste ouders, spelers en speelsters,

Wat iedereen vreesde en voelde aankomen is deze namiddag spijtig genoeg gebeurd. Minister Weyts heeft code oranje aangekondigd voor de sportsector en dat vanaf komende woensdag 14 oktober. Dat is vooral slecht nieuws voor de indoor contactsporten, waaronder het volleybal.

Volgens de mediaberichten en de website van Volley Vlaanderen zal er vanaf woensdag 14/10 niet meer gevolleybald mogen worden voor leeftijden boven de 12 jaar. Voorlopig is deze maatregel voor een maand van kracht.Volley Vlaanderen wacht de publicatie van het ministerieel besluit en de officiƫle wetteksten af en zal bijgevolg de clubs informeren in de loop van (hopelijk) morgen.

Specifiek voor VVO heeft dit volgende implicaties:

  • U17 en U15: de eventuele trainingen van vandaag (maandag 12/10) en morgen (dinsdag 13/10) gaan nog door. Wedstrijden zullen er minstens de komende maand niet meer gespeeld worden.
  • U13: de eventuele trainingen van vandaag (maandag 12/10) en morgen (dinsdag 13/10) gaan nog door. Rond de wedstrijden is er nog onduidelijkheid omdat sommige spelers ouder zijn dan 12 jaar en andere jonger dan 12 jaar. Het wordt afwachten wat de volleybalbond hieromtrent zal beslissen.
  • U11: in principe blijven alle trainingen en wedstrijden gewoon doorgaan.
  • U9 en U7 (bewegingsschool): in principe blijven alle trainingen gewoon doorgaan.

Alles zal afhangen van de beslissingen van Volley Vlaanderen en Volley West – Vlaanderen. We houden jullie zo snel als mogelijk op de hoogte eens we zelf meer nieuws krijgen.

Het bestuur van VVO