Dat VVO al lang gekend staat voor een goede jeugdopleiding was al langer geweten. Er werd de voorbije jaren heel wat energie gestopt in de jeugdwerking om op termijn de vruchten te kunnen plukken en met een seniorenteam van eigen jeugdspelers aan te kunnen treden in de provinciale reeksen.

Om een zicht te krijgen hoe onze jeugdwerking zich verhoudt ten opzichte van andere volleybalclubs, neemt VVO al 3 jaar deel aan het Jeugdsportfonds. Dit is een kader, opgericht door Volley Vlaanderen, waarin alle ploegen gescreend worden met betrekking tot hun jeugdwerking. De onderlinge verhoudingen van de verschillende clubs wordt in kaart gebracht door het toewijzen van een aantal sterren aan elke deelnemende club. Het maximaal aantal te behalen sterren is 5.

De voorbije 2 seizoenen werd VVO beloond met telkens 1 ster. Uiteraard was de club hier gelukkig mee, maar we probeerden toch dat beetje extra te geven voor onze derde deelname. We hoopten op 2 sterren, maar onlangs kreeg VVO het bericht dat het maar liefst drie sterren toegewezen krijgt. Een beloning voor de dagelijkse inzet van onze leden, trainers en bestuur.

Hopelijk kunnen we op dit elan verder blijven gaan!

Wil je meer lezen over het Jeugdsportfonds, klik dan op volgende link: https://www.volleyvlaanderen.be/jeugd/jeugdsportfonds/