Seizoen 2020 – 2021: VVO ontvangt IMPACT – label

Voor het seizoen 2019 – 2020 ontving VVO via het Jeugdsportfonds 3 sterren van de Vlaamse Volleybalbond als beloning voor de goede jeugdwerking die we als club aanbieden.

Omwille van het moeilijke coronaseizoen 2020 – 2021 dat achter ons ligt, werd er door de Vlaamse Volleybalbond een aangepaste analyse van de jeugdwerking bij de Vlaamse volleybalclubs uitgewerkt.

In dit kader kreeg VVO te horen dat de Vlaamse Volleybalbond ons beloond heeft met het IMPACT – label. Het IMPACT – label houdt in dat de club het hele seizoen door inspanningen gedaan heeft om zoveel mogelijk impact te creëren voor de jeugd gedurende het moeilijke volleybalseizoen 2020 – 2021.

Ondanks alle moeilijkheden werden de trainingen voor de jongsten bijna het hele seizoen door georganiseerd. De oudere spelers en speelsters konden dan weer (wanneer het weer het toeliet) genieten van buitentrainingen op het beachveld te Beernem of op het grasveld te Oostkamp. Zo hebben we als club toch geprobeerd onze spelers en speelsters actief te houden en in contact te houden met elkaar.

We zijn de Vlaamse Volleybalbond dankbaar voor deze erkenning maar hopen toch vooral op een ‘normaal’ seizoen 2021 – 2022.

Via deze weg wensen we al onze spelers, speelsters, trainers, trainsters en ouders bedanken voor hun inzet en flexibiliteit met het IMPACT -label als resultaat! 

 

Seizoen 2019 – 2020: VVO =⭐⭐⭐ club

Dat VVO al lang gekend staat voor een goede jeugdopleiding was al langer geweten. Er werd de voorbije jaren heel wat energie gestopt in de jeugdwerking om op termijn de vruchten te kunnen plukken en met een seniorenteam van eigen jeugdspelers aan te kunnen treden in de provinciale reeksen.

Om een zicht te krijgen hoe onze jeugdwerking zich verhoudt ten opzichte van andere volleybalclubs, neemt VVO al 3 jaar deel aan het Jeugdsportfonds. Dit is een kader, opgericht door Volley Vlaanderen, waarin alle ploegen gescreend worden met betrekking tot hun jeugdwerking. De onderlinge verhoudingen van de verschillende clubs wordt in kaart gebracht door het toewijzen van een aantal sterren aan elke deelnemende club. Het maximaal aantal te behalen sterren is 5.

De voorbije 2 seizoenen werd VVO beloond met telkens 1 ster. Uiteraard was de club hier gelukkig mee, maar we probeerden toch dat beetje extra te geven voor onze derde deelname. We hoopten op 2 sterren, maar onlangs kreeg VVO het bericht dat het maar liefst drie sterren toegewezen krijgt. Een beloning voor de dagelijkse inzet van onze leden, trainers en bestuur.

Hopelijk kunnen we op dit elan verder blijven gaan!

Wil je meer lezen over het Jeugdsportfonds, klik dan op volgende link: https://www.volleyvlaanderen.be/jeugd/jeugdsportfonds/